Locatie Klepelhoek
Zinvolle én uitdagende dagbesteding

Reptielen & Terraria

Bij Samen Precies Goed kun je ook aan de slag met reptielen en terraria, we hebben een hele wand vol met verschillende afmetingen terraria met allemaal verschillende bewoners. Dieren die op dit moment bij ons wonen zijn: een man en 2 vrouwen Furcifer Pardalis (panter kameleon), een man en vrouw wateragaam, een man en vrouw rattenslang, een man en 2 vrouwen luipaardgekko's, een man en vrouw baardagaam en een man en vrouw koningspython.

Natuurlijk komt er heel wat bij kijken om deze dieren zo goed mogelijk te verzorgen, de temperatuur in het terrarium moet ideaal zijn, daarnaast moet de luchtvochtigheid ook passen bij het dier en gaan we de terraria zo inrichten dat het zoveel mogelijk lijkt op het land waar de reptielen eigenlijk vandaan komen.

Dagelijks zullen ze gevoerd moeten worden, moeten de bakken gecontroleerd worden of ze nog netjes zijn en ook zal er gesproeid moeten worden voor een goede luchtvochtigheid. Een wandeling in het bos op zoek naar geschikte klimtakken hoort er ook bij.

Ook zal er een aardig stukje techniek bij komen kijken, denk aan elektra, speciale verlichting met hoge hoeveelheid UV, verwarming, meetapparatuur en controleapparatuur. Natuurlijk gaan we dit allemaal zelf installeren.

Het leukste is natuurlijk om onze reptielen handtam te maken, dus zullen we ze moeten "hanteren", uit de bakken halen en zorgen dat ze zich lekker voelen bij mensen. Dit gaat niet vanzelf en zal het nodige geduld en tijd kosten maar na verloop van tijd gaat dat zeker lukken !

Als de dieren eenmaal goed gewend zijn zullen er ook vast en zeker eitjes gelegd gaan worden. Hier gaan we dan een speciale "babykamer" voor maken met broedmachines zodat de kleintjes goed kunnen groeien en uiteindelijk gezond uit het ei kunnen kruipen.

Lijkt het jou leuk om met reptielen en terraria aan de slag te gaan, kom dan eens langs om onze terrariumstelling te bekijken en kennis te maken met de bewoners én natuurlijk met ons.

Extra informatie: al onze reptielen zijn niet giftig, niet gevaarlijk en zoveel mogelijk aangeschaft uit nakweek. 

Dit vind ik leuk werk ! Hier wil ik meer over weten !


 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram